duminică, 26 mai 2024

REGULAMENTUL CONCURSULUI SĂPTĂMÂNAL DE HAIKU

 

 

CINE POATE PARTICIPA?


Poate participa orice persoană care, având o adresă email, se înscrie ca membru în grupul public de pe Facebook ,,Autori de haiku din România'' sau care, nefiind membru al grupului, poate urmări postările blogului Romanian Haiku la adresa: https://rohaiku.blogspot.com

CUM SE DESFĂȘOARĂ CONCURSUL?

a. Se desfășoară în fiecare săptămână de luni până sâmbătă la ora 21:00 când se încheie votarea poemelor trimise.

b.Concursul este condus și organizat de trei moderatori - în prezent Cristina Angelescu, Valerian Dincă și Mihaela Iacob - cu următoarele roluri: primul trimite invitaţia de participare, colectează textele trimise de participanţi şi pregăteşte invitaţia la vot; ceilalți doi calculează voturile şi trimit rezultatele.
Fiecare dintre sarcini poate fi îndeplinită în timp de mai multe persoane. Calculul rezultatelor poate fi efectuat prin rotație de către trei sau patru membri ai grupului.

c. Invitaţia de participare este trimisă grupului luni dimineaţa sub topicul “Concurs săptămânal(n).Start!”, unde n este numărul etapei. De luni până joi la ora 21:00, participanţii trimit 1-2 poeme ca răspuns la această invitaţie, pe adresa de email indicată: angelescusorin@yahoo.com

d. Invitaţia la vot -,,Concurs săptămânal(n).Votarea!” se trimite vineri dimineaţa către toți membrii grupului împreună cu lista de poeme. În listă poeziile sunt numerotate fără menţionarea autorului(numărul înlocuind practic numele). Votarea începe vineri și se încheie sâmbătă la ora 21:00, iar voturile se trimit până la această oră pe adresa: votsaptamanalhk@gmail.com

e. Anunţarea rezultatelor - ,,Concurs săptămânal (n). Rezultate."se face duminică dimineaţa prin trimiterea către toţi membrii grupului a listei cu poemele premiate, şi a unui tabel cu punctajele poemelor participante.

DE REȚINUT!

01. Fiecare participant poate trimite 1-3 haiku-uri, fără o tematică anume. Sunt acceptate senryu, dar nu şi tanka. 

02. Utilizarea diacriticelor este obligatorie. 

03. Poemele care depăşesc termenul limită stabilit pentru trimitere (ziua de joi, ora 21:00) nu vor fi luate în consideraţie. 

04. Nu se admit poemele publicate anterior(în volum, revistă, pe un site sau pe o pagină de Facebook), copiate sau cu greșeli de ortografie și punctuație. 

05. Votul este obligatoriu pentru toți cei care au trimis poeme în săptămâna respectivă.

06. Autorii care nu  votează două săptămâni la rând vor mai putea participa la concurs abia peste două săptămâni.

06. Participanții nu pot vota propriile poeme.

07. Sunt eliminate poemele celor care nu au votat sau ale celor care au dat autovot, iar autorii lor pierd toate punctele obținute de la ceilalți votanți.

09. Este indicat ca semnătura să poată diferenţia suficient participanţii între ei. În cazul unor coincidențe de nume, organizatorii concursului vor găsi o soluție împreună cu participanții.

ATENȚIE! 

a. Haiku-urile, ca şi voturile, trebuie să aibă înscris sub ele numele integral cu care doreşte să semneze autorul. Poemele şi voturile fără semnătură nu sunt fi luate în consideraţie.

 b. Participanții pot vota 5 poeme, ordonate valoric. Fiecăruia dintre ele i se pot acorda 1-5 puncte, descrescător. 

 c. O listă de voturi corectă trebuie să arate căror poeme le-au fost atribuite puncte. Poemele sunt numite cu numărul lor de ordine din lista primită de la moderator împreună cu invitația la vot. Un model de listă cu voturi este acesta:

Nr.   7 – 5 p
Nr. 18 – 4 p
Nr. 23 – 3 p
Nr. 29 – 2 p
Nr.   2 – 1 p

Icsulescu Zet

 d. Votul trebuie semnat cu același nume cu care a fost semnat poemul trimis. Votarea sub alt nume e anulată.

SUCCES!