marți, 20 august 2024

Organizarea și desfășurarea concursului național Dumitru Radu

 Început în 2019, CNDR este un concurs de o importanță specială, prin care se urmărește atât păstrarea vie în memoria noastră a unuia dintre marii autori de haiku din România, cât și apropierea de lumea haikuului autentic a unui număr cât mai mare de autori din grupuri și societăți de haiku diferite.

Pot participa la Concursul anual de haiku dedicat memoriei lui Dumitru Radu autorii de haiku din România (grupuri de haiku active pe Facebook, societăți de haiku, cenacluri de haiku). Coordonatorul competiției este Cezar Florin Ciobîcǎ.

Cezar Ciobîcă postează pe blogul Lyrical flashes (http://lyricalflashes.blogspot.com/), în luna iulie a fiecărui an, anunțul despre concurs, precizând tema și actualizând blogul. Distribuie apoi informațiile despre concurs pe grupurile de haiku cele mai active de pe Facebook, acolo unde se adună frecvent membrii comunităților de haiku din țară și de unde se pot afla mereu anunțuri despre concursuri.

La finalul perioadei de înscriere a poemelor, Cezar Ciobîcă trece într-un tabel poemele concurenților, numerotându-le, fără numele autorilor, după care îl trimite, în formă anonimă, echipei de jurați, formată din 2-3 persoane marcante din lumea haikuului.

     Coordonatorul este cel care se gândește la posibili membri ai juriului, pe care îi contactează și stabilește cu ei dacă doresc să jurizeze poemele CNDR din anul respectiv.           

   După finalizarea jurizării, coordonatorul concursului stochează ierarhia stabilită de juriu, care nu va fi făcută publică decât în prima parte a lunii septembrie.

    După postarea/ afișarea rezultatelor, coordonatorul creează diplomele electronice pentru câștigători și le trimite acestora. În măsura în care există resurse financiare adunate din donații, diplomele pot fi realizate și în format letric și expediate pe adresa câștigătorilor. De asemenea, câștigătorii, în funcție de cărțile adunate/ donate pentru protocol, pot primi și câte o carte ca premiu.