marți, 4 iunie 2024

ÎN LOC DE REGULAMENT

10 poeme de ziua recoltei – precizări

 Inițiativa e mai veche, dar în toamna anului trecut am preferat o antologie mai scurtă cu numai 4 poeme alese din recolta a 61 de autori care s-au remarcat de-a lungul celor 17 ani de cînd funcționează grupul RO KU. Ea s-a numit Un roi de stele.

 Intenția celei de acum este dublă:

 1. Să-i stimuleze pe membrii activi (în prezent) ai grupului să figureze într-o culegere de poeme selectate an de an.

2. Să-i reactiveze pe cei mai vechi, care nu mai participă la concursurile noastre, dar e bine să nu uite meșteșugul dobîndit și să-i reînsuflețească măcar pentru acest proiect. Să rămînă măcar în acest fel alături de ceilalți membri a grupului.

 Cele 10 poeme solicitate vor fi selectate în mod diferit.

 1. Membrii în activitate, participanți la concursurile noastre, vor putea alege din producția lor din ultimul anpoeme cu care au participat la concursuri sau altele inedite. Nu pot trimite însă poemele care au fost prezente în volume tipărite sau în volumele cu greieri (ale concursului RH).

2. Membrii care nu au mai participat la activitățile grupului pot trimite poeme inedite, care n-au fost prezente în volumele concursului RH (cu cocori sau greieri) sau în volumele lor personale tipărite.

Nici unii, nici alții nu pot trimite poemele care au fost publicate în Un roi de stele.

 După 17 iunie, o parte dintre poeme vor putea fi retușate sau înlocuite. Dorim să fie poeme de calitate și va trebui să le selectăm conform unor exigențe susperioare.

 Așteptăm propuneri pentru titlul volumului care va rămîne același și anii ce vor urma.