miercuri, 9 octombrie 2024

 Regulamentul concursului lunar RK


Adresa site-ului la care găsiți regulamentul în detaliu  este disponibilă, folosind următorul link: http://romaniankukai.blogspot.com/index.html. Aici veți găsi și formularul de trimitere a poemului împreună cu instrucțiunile de utilizare și cu pașii care trebuie urmați.

1. Participanţi

a. Poate participa orice persoană care are o adresă email pentru a trimite poemul și pentru a primi lista poemelor care trebuie votate.

b. Participarea se face prin trimiterea unei poezii haiku, ca răspuns la invitaţia de participare postată pe blogul ROMANIAN KUKAI.

2. Desfăşurarea concursului

a. Pe data de 1 a fiecărei luni este postată pe blogul RK invitaţia de participare la concurs în care se specifică tema lunii în curs - un cuvînt sau o sintagmă pe care participanții trebuie să îl/o folosească în mod obligatoriu în cuprinsul poemului. 

b. Primirea poemelor se  face pînă pe data de 15 a fiecărei luni, ora 24:00 a României. 

d. Votarea se poate face între datele de 16 și 22 ale lunii.

e. Anunţarea rezultatelor se face în prima zi a lunii următoare.



3. Obligaţiile participanţilor

a. Fiecare participant va trimite un singur poem care să conțină cuvîntul/sintagma propusă. Utilizarea diacriticelor este obligatorie. Poemele care depăşesc termenul limită stabilit pentru trimitere (ziua de 15 ora 24 a României) nu vor fi luate în consideraţie. Nu pot fi trimise decât poeme inedite. Un poem recunoscut ca publicat anterior (în volum, revistă sau pe un site) va fi eliminat din concurs.

b. Participantul care a trimis poemul are dreptul şi obligaţia expresă să voteze. În cazul în care un participant nu votează pierde toată punctele primite prin voturile celorlalți.

c. Haikuurile, ca şi voturile, vor avea sub ele numele integral cu care doreşte să semneze autorul. E indicat ca semnătura să poată diferenţia suficient participanţii între ei. Poemele şi voturile fără semnătură nu vor fi luate în consideraţie.

d. Participanţii nu pot atribui voturi propriilor poeme. Notarea propriului poem anulează întreg votul.

 4. Votarea

a. Poemele trimise de participanți vor fi numerotate asa încât fiecare poem va primi un număr de identificare.

b. Participanții vor întocmi o listă cu poemele cărora le-au atribuit punct după următorul  model:

Nr.   7 – 5 p
Nr. 18 – 4 p
Nr. 23 – 3 p
Nr. 29 – 2 p
Nr. 40 – 1p

Icsulescu Zet

c. Votul trebuie semnat cu același nume cu care a fost semnat poemul trimis. Votarea sub alt nume e anulată.

d. Participanții care nu votează se vor regăsi în lista finală cu mențiunea „nu a votat''.

5. Premii

Primii trei clasați la fiecare concurs primesc prin poștă câte o diplomă și un volum din lista de cărți disponibile. De asemenea, există un premiul special oferit de organizator.

luni, 2 septembrie 2024

Un roi de stele - antologia Grupului Ro Ku

 

17 ani

 

noapte albă de mai –

un om sub miliarde

de ani lumină

Șerban Codrin

 

            Numărul anilor este de-a dreptul necanonic, adolescentin. Cifrele prea ascuțite. Motivul însă e unul presant. Am scăpat cifrele aniversare și e cazul să adunăm și să punem laolaltă un număr mic de poeme deosebite. Doar 4. Cîte 4 ale unui număr de 61 de autori.

            Ne-am hotărît să ieșim în lume și să expunem ce am realizat mai de preț. 17 ani am stat prea confortabil în nișa noastră și vrem să expunem recolta prin ce are ea mai bun și mai rotund. Grupul nostru, grupul RO KU, nu a stat degeaba. Avem două concursuri de haiku, unul săptămînal și unul lunar, la care, de-a lungul anilor, și-au sporit abilitățile vreo 500 de participanți.

            Am publicat și 14 volume colective și un număr de peste 60 de volume personale ale autorilor. Totul s-a petrecut însă între cei care ne știm și ne citim unii pe alții. 

            De curînd am publicat și primele volume prin care am vrea să ajungem la cei care nu știu ce e haiku-ul. Volume în care încercăm să-i sensibilizăm pe cei care ar dori să citească haiku dar nu găsesc prea ușor drumul spre o poezie laconică și aluzivă. Acestora le adăugăm acum o colecție a celor mai bune poeme ale grupului.

            Poemele cele mai bune nu sînt în mod sigur și cele mai accesibile. Haiku-ul este un poem laconic și autorii, ca și oamenii cărora le place să vorbească puțin, sînt rezervați și mucaliți. Hai să zicem, puțin poznași. Îi  provoacă pe cititori și îi cointeresează în înțelegerea textelor. Textul nu se oferă mură-n gură. E dens și propune o mică enigmă.

 

ea a șters totul -

gândurile grijile

castelul de nisip

 

Trebuie să ai puțină răbdare și să culegi indiciile. Dacă nu ești chiar un papă-lapte, după prima citire, vei intui că numai marea cu valurile ei șterge totul, de preferință castelele de nisip. Asta la parter. Dar dacă stai sau mergi o vreme pe țărm, nu întîrzie prea mult ca să-ți alunge și gîndurile negre și grijile de la mansardă. Nu trebuie să crezi că totul s-ar rezolvat însă. Terapia marină este lungă ca și viața. Deocamdată, pe locul gol, poți să ridici un alt castel. La fel de glorios și fragil.

            Să mai încercăm o mură:

 

beznă pe uliţă -

gutuia din fereastră

făcută compot

 

De data asta e ditamai dovlecelul. Gluma e mai lejeră. Dar dă de gîndit. Trebuie să decizi: compot sau lumină. Poate preferi electricitatea. Și crezi că pentru asta nu trebuie să faci niciun sacrificiu. Mai gîndește-te.

            Gata. O prefață trebuie să fie scurtă și o să mă execut. Citiți fără să vă grăbiți. Dacă vi se pare greu de înțeles, treceți mai departe și reveniți mai tîrziu. Cu fiecare poem înțeles veți avea un orizont mai deschis și așa, încet, încet, veți prinde gustul unui poem care vă poate oferi nu doar bucurii ci și o atitudine de viață mai delicată, poate și mai echilibrată.

 

Corneliu Traian Atanasiu

marți, 20 august 2024

Organizarea și desfășurarea concursului național Dumitru Radu

 Început în 2019, CNDR este un concurs de o importanță specială, prin care se urmărește atât păstrarea vie în memoria noastră a unuia dintre marii autori de haiku din România, cât și apropierea de lumea haikuului autentic a unui număr cât mai mare de autori din grupuri și societăți de haiku diferite.

Pot participa la Concursul anual de haiku dedicat memoriei lui Dumitru Radu autorii de haiku din România (grupuri de haiku active pe Facebook, societăți de haiku, cenacluri de haiku). Coordonatorul competiției este Cezar Florin Ciobîcǎ.

Cezar Ciobîcă postează pe blogul Lyrical flashes (http://lyricalflashes.blogspot.com/), în luna iulie a fiecărui an, anunțul despre concurs, precizând tema și actualizând blogul. Distribuie apoi informațiile despre concurs pe grupurile de haiku cele mai active de pe Facebook, acolo unde se adună frecvent membrii comunităților de haiku din țară și de unde se pot afla mereu anunțuri despre concursuri.

La finalul perioadei de înscriere a poemelor, Cezar Ciobîcă trece într-un tabel poemele concurenților, numerotându-le, fără numele autorilor, după care îl trimite, în formă anonimă, echipei de jurați, formată din 2-3 persoane marcante din lumea haikuului.

     Coordonatorul este cel care se gândește la posibili membri ai juriului, pe care îi contactează și stabilește cu ei dacă doresc să jurizeze poemele CNDR din anul respectiv.           

   După finalizarea jurizării, coordonatorul concursului stochează ierarhia stabilită de juriu, care nu va fi făcută publică decât în prima parte a lunii septembrie.

    După postarea/ afișarea rezultatelor, coordonatorul creează diplomele electronice pentru câștigători și le trimite acestora. În măsura în care există resurse financiare adunate din donații, diplomele pot fi realizate și în format letric și expediate pe adresa câștigătorilor. De asemenea, câștigătorii, în funcție de cărțile adunate/ donate pentru protocol, pot primi și câte o carte ca premiu.

sâmbătă, 17 august 2024

Organizarea și desfășurarea concursului bisemestrial de senryu

 

 

1. O dată la două luni, pe data de 1, Cezar Ciobîcă postează tema concursului și  invitația de participare pe blogul Lyrical flashes (http://lyricalflashes.blogspot.com/).

Linkul acestei postări este distribuit apoi și pe grupul de Facebook Autori de haiku.


2. În primele două decade ale primei luni din cele două, poemele (1-3) sunt trimise de participanți pe adresa de e-mail a organizatorului.

 

3. În ultima decadă a primei luni, poemele sunt trecute și numerotate de organizator într-un tabel și le confirmă apoi participanților primirea poemelor.

4. În primele două decade ale celei de-a doua luni, organizatorul trimite participanților invitația de vot.

 

5. Voturile concurenților sunt înregistrate, prin rotație, într-un fișier Excel, de către unul din membrii echipei de socotitori (Dan-Viorel Norea, Grigore Chitul, Vasile Conioși-Mesteșanu, Petru-Ioan Gârda, Mihai Moldoveanu, Cezar Ciobîcă).

 

6. În ultima decadă a celei de-a doua luni, socotitorul de serviciu conform punctajelor înregistrate, face ierarhia poemelor și acordă premiile și mențiunile, după care, respectând șablonul standard, realizează și diplomele electronice pentru fiecare în parte.

7. Rezultatele concursului care includ și tabelul cu punctajele individuale (per poem) și generale (per autor) sunt postate pe blogul Lyrical flashes (http://lyricalflashes.blogspot.com/).

și pe grupul Autori de haiku în prima zi de după cele două luni ale concursului.


8. În săptămâna ce urmează, socotitorul de serviciu trimite prin e-mail diplomele în format electronic  pentru locurile I-III, dar și pentru mențiuni. În măsura în care, există un fond de premiere (cărți de haiku/ senryu publicate de autori români și primite ca donație), ocupanții locurilor I-III vor primi și astfel de premii pe care la va expedia organizatorul.

Organizarea și desfășurarea concursului de haiku la fotografie


1. Pe data de 1 a fiecărei luni Cezar Ciobîcă și Ioana Dinescu postează, prin rotație, o fotografie și  invitația de participare pe blogul Haiku-ind – cuvânt și imagine (https://haikuind.wordpress.com/). Linkul este distribuit și pe grupul de Facebook Autori de haiku.


2. În primele două decade ale lunii de concurs, fiecare din cei doi, pe rând, adună/ înregistrează poemele trimise.


3. În ultima decadă a lunii, ori Ioana Dinescu, ori Cezar Ciobîcă, primește, unul de la celălalt, lista anonimă a poemelor și purcede la jurizare.

 

4. După deliberare, se deconspiră cui îi aparțin poemul câștigător și mențiunile, după care Ioana Dinescu trimite poemul câștigător și numele acestuia d-nei Constanței Erca, cea care realizează diploma în format electronic.

 

5. Poemul declarat câștigător beneficiază și de un comentariu

făcut, tot pe rând, de unul din cei doi organizatori.


6. Rezultatele concursului sunt postate mai întâi pe blogul Haiku-ind – cuvânt și imagine (https://haikuind.wordpress.com/), apoi și pe  grupul de Facebook Autori de haiku,  în prima zi a lunii următoare.


duminică, 21 iulie 2024

DIPLOMA CONCURSULUI DUMITRU RADU

 

Pentru locurile I, II și III se oferă diplome și cărți din fondul de premiere 
(volume publicate de haijinii de pe grupul Autori de haiku din România).

Premiile se trimit prin poștă.
Diplomele se pot trimite, la cerere, și în format electronic.
Costurile pentru plicuri, timbre, taxe poștale etc. sunt acoperite de banii obținuți 
din donații/ sponsorizări.
În funcție de suma strânsă din donații sau sponsorizări, 
se pot oferi și premii în bani.

Pentru mențiuni se acordă doar diplome.





DIPLOMĂ CONCURSUL SGP

 Concursul oferă 3 premii și 10 mențiuni 

expediate autorilor prin poștă. 

Formatul este cel de mai jos:






sâmbătă, 29 iunie 2024

Care e formatul și conținutul unui volum din colecție


Inițiativa continuă ceea ce a început cu Concursul de debut desfășurat în anii 2009, 2011, 2013 și 2015 și se adresează celor care n-au reușit să publice pînă acum un volum personal de haiku. Majoritatea sînt autori care s-au remarcat și au fost premiați în concursul lunar ROMANIAN KUKAI.

S-ar putea constitui astfel, prin publicarea autorilor care au poeme răspîndite în arhiva concursului, o mică bibliotecă de autori valoroși la dispoziția celor care se instruiesc încă.

            M-am hotărît să-i stimulez deci pe cei care încă ezită, din motivele cele mai diverse, prin lansarea unei colecții de debut, intitulată, în amintirea lui Dumitru Radu, PRISPA CU GREIERI. M-am gîndit la formatul modest dar elegant al unei cărți de buzunar mărimea A6 – 14,8x10,5 cm care să conțină între 100 și 200 de poeme, fără obișnuitele și pretențioasele traduceri și fără ilustrații banale și inutile.

Mă ofer să mă ocup de tehnoredactarea lor și să le fac și o prezentare. Publicate la editura PIM, cea la care grupul nostru a publicat deja aproape 20 de volume, ar avea un preț modic, un aspect plăcut și ar beneficia de un timp scurt de tipărire.

 


duminică, 16 iunie 2024

Organizarea și desfășurarea concursului RH

 

Concursul ROMANIAN HAIKU este un concurs săptămînal și ordinea desfășurării este următoarea:

 

1. În fiecare luni, dimineața, Cristina Angelescu postează Invitația de participare la concurs pe blogul Romanian Haiku (rohaiku.blogspot.com). Linkul acestei postări este afișat pe grupul facebook  Autori de haiku din România.

 

2. Participanții trimit poemele până Joi, orele 24:00, pe adresa angelescusorin@yahoo.com.

 

3. În dimineața zilei de vineri, Cristina Angelescu întocmește lista poemelor primite la concurs (preluate din email-uri) și o postează pe blogul  RH împreună cu Invitația la vot. Linkul acestei postări este afișat și pe grupul facebook  Autori de haiku din România.

 

4. Fiecare participant trimite până sâmbătă, orele 21:00 votul pe adresa votsaptamanalhk@gmail.com  .

 

5. Tot în ziua de vineri, socotitorul primește de la Cristina Angelescu lista poemelor cu numele autorilor. În prezent, socotitorii rezultatelor concursului sunt trei și alternează săptămânal: Cristina Angelescu, Valerian Dincă și Mihaela Iacob.


6. Socotitorul  fiecărei etape preia voturile participanților din email-uri, le introduce într-un tabel de calcul în format Excel și stabilește rezultatele în ordinea descrescătoare a punctajului rezultat.


5. Duminică dimineața, socotitorul redactează rezultatele concursului și le postează pe blogul  RH. Linkul acestei postări, însoțit de fișierul cu tabelul de calcul al voturilor este afișat pe grupul facebook  Autori de haiku din România.

 

6. Câstigătorul concursului își va edita diploma după șablonul găsit la Premii și distincții și o va trimite socotitorului sau lui CTA pentru a fi postată pe blog.

 

Pentru buna desfășurare a concursului și activității socotitorilor se cere autorilor participanți să respecte termenele limită stabilite și enumerate mai sus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

miercuri, 5 iunie 2024

REGULAMENTUL CONCURSULUI SHARPENING THE GREEN PENCIL

 

 Concursul Sharpening the Green pencil are loc o dată pe an, pe întreaga durată a lunii calendaristice februarie (1-28 sau 1-29 februarie). Rezultatele sunt anunțate pe data de 17 aprilie, această dată având o semnificație aparte: este Ziua Internațională a Poemului Haiku. Participanții trimit un singur poem, în limba engleză. Nu exista constrângerea formatului tradițional de 5-7-5 silabe. În schimb, cerința include ca poemul haiku trimis să aibă trei versuri. Tema este liberă. Poemul trimis este oligatoriu să fie nepublicat anterior, și nefăcut public în vreun fel, inclusiv pe rețelele sociale. Nu există taxă de participare. Membrii juriului vor fi dezvăluiți odată cu anunțarea rezultatelor. Odată anunțate public rezultatele, hotărârea juriului rămâne de neschimbat.

Ca detalii tehnice, anunțul legat de concursul din anul respectiv se va posta aici: http://sharpeningthegreenpencil.blogspot.com/p/guidelines.html

Poemul se trimite completând acest formular: http://sharpeningthegreenpencil.blogspot.com/p/entry-form.html

 Formularul se deschide numai începând de pe data de 1 februarie și rămâne deschis, oferind posibilitatea trimiterii de poeme de participanți, până în ultima zi a lunii februarie inclusiv. În cursul perioadelor din afara concursului, nu se pot trimite poeme.

 Începând din anul 2024, participanții primesc confirmare automat.

 Formularul, deși conceput prin Google, nu aduce restricții pentru participanții care au cont email la alte servicii de email, spre exemplu yahoo. Se poate participa cu orice adresa de email.

 Se oferă diplome electronice pentru primele trei locuri și mențiuni de onoare (pentru 10 poeme haiku).

 


marți, 4 iunie 2024

ÎN LOC DE REGULAMENT

10 poeme de ziua recoltei – precizări

 Inițiativa e mai veche, dar în toamna anului trecut am preferat o antologie mai scurtă cu numai 4 poeme alese din recolta a 61 de autori care s-au remarcat de-a lungul celor 17 ani de cînd funcționează grupul RO KU. Ea s-a numit Un roi de stele.

 Intenția celei de acum este dublă:

 1. Să-i stimuleze pe membrii activi (în prezent) ai grupului să figureze într-o culegere de poeme selectate an de an.

2. Să-i reactiveze pe cei mai vechi, care nu mai participă la concursurile noastre, dar e bine să nu uite meșteșugul dobîndit și să-i reînsuflețească măcar pentru acest proiect. Să rămînă măcar în acest fel alături de ceilalți membri a grupului.

 Cele 10 poeme solicitate vor fi selectate în mod diferit.

 1. Membrii în activitate, participanți la concursurile noastre, vor putea alege din producția lor din ultimul anpoeme cu care au participat la concursuri sau altele inedite. Nu pot trimite însă poemele care au fost prezente în volume tipărite sau în volumele cu greieri (ale concursului RH).

2. Membrii care nu au mai participat la activitățile grupului pot trimite poeme inedite, care n-au fost prezente în volumele concursului RH (cu cocori sau greieri) sau în volumele lor personale tipărite.

Nici unii, nici alții nu pot trimite poemele care au fost publicate în Un roi de stele.

 După 17 iunie, o parte dintre poeme vor putea fi retușate sau înlocuite. Dorim să fie poeme de calitate și va trebui să le selectăm conform unor exigențe susperioare.

 Așteptăm propuneri pentru titlul volumului care va rămîne același și anii ce vor urma.


vineri, 31 mai 2024

REVIN CU NOUTĂȚI!

Vă anunț că aveți la dispoziție blogul completat cu informații despre proiecte și concursuri în desfășurare, regulamentele concursurilor cu termenele de trimitere a poemelor, jurizarea și votarea lor, ca și distincțiile și premiile acordate.

Jurnalul îi întâmpină cu actualizări, privind punctele lor de interes, pe toți membrii grupurilor de poezie haiku, dar și pe pasionații genului.

 INVITAȚIE

Așteptăm cu nerăbdare părerile și sugestiile dumneavoastră căci optimizarea blogului nu se oprește aici, ea continuă.

SUCCES la lectură și inspirație! 


marți, 28 mai 2024

REGULAMENTUL CONCURSULUI NATIONAL DE HAIKU DUMITRU RADU

1.   Tema concursului: se stabilește anual.

2.   Se va participa cu  un  singur haiku la tema dată.

3.  Poemul trimis trebuie să fie original, să nu fie plagiat, să nu fi fost publicat niciodată nicăieri (nici pe hârtie, nici pe vreun site/ blog, pagină personală de Facebook), să nu fi fost trimis la vreun alt concurs, dar nici să fi fost premiat pe undeva (în România sau în străinătate).

4.   Poemul va fi trimis în intervalul ultima decadă a lunii iulie - prima decadă a lunii august.

5.   Adresa de expediere: cezarflorinciobika50471@gmail.com

La subiect scrieți Concurs de haiku Dumitru Radu, ediția 202...

 6.  Poemele vor fi jurizate de autori cunoscuți de haiku din România. Numele juraților vor fi făcute publice abia după afișarea rezultatelor (nu mai târziu de ultima decadă a lunii august - prima decadă a lunii septembrie).

 7.  Se dorește ca premianții concursului să fie recompensați și financiar, de aceea ne-am bucura să primim donații/ sponsorizări, oricât de mici, și din partea dumneavoastră. Pentru detalii, trimiteți un email la adresa felixlara4@yahoo.fr


Regulamentul concursului de debut în volum

 Concursul de debut în volum

 Scopul principal al concursului este să-i stimuleze pe cei care sînt pe punctul de a putea tipări primul lor volum. Să le întrerupă şovăiala, comoditatea, neglijenţa sau reticenţa cu care au tot amînat un gest atît de firesc. De aceea, el se adresează atît vechilor autori, cît şi celor care scriu haiku doar de puţină vreme, atraşi de concursul nostru online.

 Scopul secund este însă acela de a îmbogăţi BIBLIOTECA ROMANIAN KUKAI (BRK) cu volumele celor care nu s-au gîndit sau n-au îndrăznit încă să-şi adune, să-şi grupeze şi să-şi înşiruie poemele pentru a încropi un volum, deşi valoarea lor a fost confirmată prin rezultatele din concursuri şi poemele publicate în reviste sau antologii. Acest al doilea obiectiv este profitabil pentru întreaga comunitate a iubitorilor de haiku şi, mai ales, pentru cei care se apropie acum şi vor veni în continuare către poezia niponă. Ei vor găsi tot mai mulţi autori diferiţi şi valoroşi a căror lectură să le îndrume gustul.

 A publica un volum pe hîrtie înseamnă un efort suplimentar pentru redactarea textelor, pentru a căuta o editură convenabilă şi poate un cost prea ridicat pentru un buget precar. Propunînd publicarea online, venim în întîmpinarea celor care au material pentru un volum şi vor să fie prezenţi cu el pe internet posibilitatea de a-l publica online, la un preţ şi cu eforturi minime. Publicarea online are şi avantajul că oricînd textele pot fi retuşate, volumul întreg revizuit şi înlocuit cu noua variantă. Ea poate fi astfel o operaţiune pilot în vederea publicării pe hîrtie.

  Regulamentul concursului de debut 2009

         1. Concursul de debut în volum este un concurs anual organizat şi finanţat de ROMANIAN KUKAI.

 2. Pot participa la concurs toţi cei care nu au publicat un volum personal de haiku pe hîrtie, (chiar dacă au publicat alte genuri de poezie niponă în volume personale sau colective pe hîrtie sau dacă au publicat o plachetă online în BRK).

 3. Toţi participanţii vor beneficia cu această ocazie de publicarea volumului cu care intră în competiţie într-o secţiune specială a BRK, intitulată CONCURS DE DEBUT 2009.

 4. Volumele prezentate pentru concurs trebuie să cuprindă un număr de 70-100 poeme haiku care să fie organizate în capitole (pe anotimpuri sau alte teme), ca un volum finit prezentat spre publicare.

 5. Trimiterea volumelor pentru publicare poate fi făcută pînă la 1 octombrie 2009 atît online (într-un fişier doc), pe adresa email soimana@yahoo.com, cît şi prin poştă, (într-un manuscris dactilografiat), la adresa poştală: Corneliu Traian Atanasiu, str. Nera 2, bl. OD5, sc. 1, ap. 15, 061787 Bucureşti, sector 6.

 6. Costul tehnoredactării pentru publicarea în BRK va fi de 150 RON pentru fişiere doc şi 250 pentru manuscrise dactilo, încasări care vor constitui fondul cu care se va finanţa tipărirea volumului cîştigător. Depunerile pot fi făcute pe numele Corneliu Traian Atanasiu în contul RO90RNCB0295068840000001 deschis la BCR (sau prin poştă la adresa menţionată mai sus).

 7. Volumele vor putea fi vizionate de toţi cei care doresc, iar autorii pot primi sugestii şi sfaturi de îmbunătăţire (sau încurajări) în pagina unde este afişat volumul. Cei care vor dori să facă retuşări, le pot face doar pînă la 15 noiembrie 2009, dată la care volumele trebuie să fie definitivate pentru jurizare. Toate retuşările vor fi trimise pe adresa email menţionată mai sus, fiecare participant avînd dreptul la o singură schimbare cu o variantă nouă.

 8. Juriul care va aprecia volumele înscrise în concurs şi va desemna cîştigătorul va fi făcut public doar odată cu anunţarea rezultatelor.

 9. Rezultatul concursului va fi anunţat pe 24 decembrie 2009.

Regulamentul concursului de debut 2015

1. Concursul de debut în volum este un concurs organizat şi finanţat de GRUPUL RO KU.

 2. Pot participa la concurs toţi cei care nu au publicat un volum personal de haiku pe hîrtie, (chiar dacă au publicat alte genuri de poezie niponă în volume personale sau colective pe hîrtie, au publicat haiku în volume personale care cuprindeau și alte genuri literare sau au publicat o plachetă online în BRK).

 3. Toţi participanţii vor beneficia cu această ocazie de publicarea volumului cu care intră în competiţie într-o secţiune specială a BRK, intitulată CONCURS DE DEBUT 2015.

 4. Volumele prezentate pentru concurs trebuie să cuprindă un număr de 70-100 (nici mai multe, nici mai puține) poeme haiku care să fie organizate în capitole (pe anotimpuri sau pe alte teme), ca un volum finit prezentat spre publicare. Cei care nu sînt utilizatori prea pricepuți ai wordului e preferabil să nu facă niciun fel de formatări suplimentare față de cele implicite (ale aplicației), lăsînd totul în grija mea. Spun asta din experiența anterioară.

 5. Trimiterea volumelor pentru publicare poate fi făcută pînă la 1 iulie 2015 online (într-un fişier word), pe adresa email soimana@yahoo.com sau prin poştă, (într-un manuscris dactilografiat), la adresa poştală: Corneliu Traian Atanasiu, str. Nera 2, bl. OD5, sc. 1, ap. 15, 061787 Bucureşti, sector 6.

 6. Costul tehnoredactării pentru publicarea în BRK va fi de 200 lei pentru fişiere doc (sau docx) şi 250 pentru manuscrise dactilo, încasări care vor constitui fondul cu care se va finanţa tipărirea volumului cîştigător. Depunerile pot fi făcute pe numele Corneliu Traian Atanasiu în contul RO90RNCB0295068840000001 deschis la BCR (sau prin poştă la adresa menţionată mai sus). Toți cei înscriși în concurs vor primi gratuit prin poștă volumele cîștigătoare la primele trei ediții ale concursului.

 7. Juriul care va aprecia volumele înscrise în concurs şi va desemna cîştigătorul va fi format din Șerban Codrin, Dan Doman și Corneliu Traian Atanasiu.

 8. Rezultatul concursului va fi anunţat pe 1 septembrie 2015.

 9. Volumul cîştigător va fi tipărit din sumele primite pentru participarea la concurs. Cîştigătorul va primi gratuit 100 de exemplare (iar dacă va dori mai multe va trebui să contribuie la suplimentarea tirajului).

 10. Toți participanții vor figura cu două pagini de prezentare la sfîrșitul volumului cîștigător și vor primi și ei un exemplar.

 


REGULAMENTUL CONCURSULUI BIMESTRIAL DE SENRYU

CÂND SE DESFĂȘOARĂ CONCURSUL?

 Concursul se desfășoară o dată la două luni.

 Perioadele de desfășurare sunt:

 ianuarie - februarie;

martie - aprilie;

mai - iunie;

iulie - august;

septembrie - octombrie;

noiembrie - decembrie.


DE REȚINUT!

 

A. TERMENELE CONCURSULUI

 a. Se trimit 1-3 poeme până în ultima zi a lunii în curs, ora  22:00 (de exemplu, pentru perioada ianuarie-februarie, ultima zi de trimitere este 31 ianuarie ora 22:00);

 b. Afișarea invitației de participare și a rezultatelor concursului se face pe grupul de Facebook - Autori de haiku din România și pe blog la adresa: https://lyricalflashes.blogspot.com ;

 c. Ppoemele se trimit pe adresa cezarflorinciobika50471@gmail.com ;

 d. Lista poemelor care trebuie votate se afișează pe blog, iar voturile se trimit pe adresa

votsenryu@gmail.com ;

 e. Votarea poemelor se face în a doua decadă a lunii următoare (de exemplu, pentru perioada ianuarie - februarie, votarea se face în perioada 10-20 februarie);

 f. Voturile sunt obligatorii pentru cei care au trimis poeme în perioada respectivă;

 g. Anunțarea rezultatelor are loc în ultima decadă a lunii următoare (de exemplu, pentru perioada ianuarie - februarie, rezultatele se anunță după 20 februarie);

 h. Rezultatele concursului se afișează pe grupul de Facebook - Autori de haiku din România și pe blog la adresa: https://lyricalflashes.blogspot.com ;

 i. Lista cu poeme și lista cu voturi se semnează la sfârșit cu numele complet și real al autorului.

 

B. PRECIZĂRI SUPLIMENTARE

 

a. Participanții pot vota 5 poeme ordonate valoric. Fiecărui poem i se pot acorda 5 - 1 punct/e descrescător.

 b. Lista cu poeme cuprinde poeziile numerotate, în care fiecare număr înlocuiește numele autorului.

 c. Un model de listă cu voturi completată corect, cu punctajele și cu semnătura este acesta:

 

NR. 02 - 5p

NR. 21 - 4p

NR. 32 - 3p

NR. 08 - 2p

NR. 16 - 1p

 

Icsulescu Zet

 

d. Nu confundați poemul senryu cu haikuul, de aceea evitați pe cât posibil să folosiți în senryu simboluri / kigo-uri din recuzita haikuului;

 e. Atenție sporită la formularea/ redactarea poemelor (fără greșeli de exprimare/ ortografie, cu diacritice, fără limbaj licențios);

 f. Nu folosiți idei, sintagme, structuri, poante etc. folosite anterior în alte poeme de-ale voastre sau de-ale altora (senryu, epigrame etc.);

 g. Nu folosiți pseudonime.

 SUCCES!