miercuri, 5 iunie 2024

REGULAMENTUL CONCURSULUI SHARPENING THE GREEN PENCIL

 

 Concursul Sharpening the Green pencil are loc o dată pe an, pe întreaga durată a lunii calendaristice februarie (1-28 sau 1-29 februarie). Rezultatele sunt anunțate pe data de 17 aprilie, această dată având o semnificație aparte: este Ziua Internațională a Poemului Haiku. Participanții trimit un singur poem, în limba engleză. Nu exista constrângerea formatului tradițional de 5-7-5 silabe. În schimb, cerința include ca poemul haiku trimis să aibă trei versuri. Tema este liberă. Poemul trimis este oligatoriu să fie nepublicat anterior, și nefăcut public în vreun fel, inclusiv pe rețelele sociale. Nu există taxă de participare. Membrii juriului vor fi dezvăluiți odată cu anunțarea rezultatelor. Odată anunțate public rezultatele, hotărârea juriului rămâne de neschimbat.

Ca detalii tehnice, anunțul legat de concursul din anul respectiv se va posta aici: http://sharpeningthegreenpencil.blogspot.com/p/guidelines.html

Poemul se trimite completând acest formular: http://sharpeningthegreenpencil.blogspot.com/p/entry-form.html

 Formularul se deschide numai începând de pe data de 1 februarie și rămâne deschis, oferind posibilitatea trimiterii de poeme de participanți, până în ultima zi a lunii februarie inclusiv. În cursul perioadelor din afara concursului, nu se pot trimite poeme.

 Începând din anul 2024, participanții primesc confirmare automat.

 Formularul, deși conceput prin Google, nu aduce restricții pentru participanții care au cont email la alte servicii de email, spre exemplu yahoo. Se poate participa cu orice adresa de email.

 Se oferă diplome electronice pentru primele trei locuri și mențiuni de onoare (pentru 10 poeme haiku).

 


Niciun comentariu: