miercuri, 9 octombrie 2024

 Regulamentul concursului lunar RK


Adresa site-ului la care găsiți regulamentul în detaliu  este disponibilă, folosind următorul link: http://romaniankukai.blogspot.com/index.html. Aici veți găsi și formularul de trimitere a poemului împreună cu instrucțiunile de utilizare și cu pașii care trebuie urmați.

1. Participanţi

a. Poate participa orice persoană care are o adresă email pentru a trimite poemul și pentru a primi lista poemelor care trebuie votate.

b. Participarea se face prin trimiterea unei poezii haiku, ca răspuns la invitaţia de participare postată pe blogul ROMANIAN KUKAI.

2. Desfăşurarea concursului

a. Pe data de 1 a fiecărei luni este postată pe blogul RK invitaţia de participare la concurs în care se specifică tema lunii în curs - un cuvînt sau o sintagmă pe care participanții trebuie să îl/o folosească în mod obligatoriu în cuprinsul poemului. 

b. Primirea poemelor se  face pînă pe data de 15 a fiecărei luni, ora 24:00 a României. 

d. Votarea se poate face între datele de 16 și 22 ale lunii.

e. Anunţarea rezultatelor se face în prima zi a lunii următoare.



3. Obligaţiile participanţilor

a. Fiecare participant va trimite un singur poem care să conțină cuvîntul/sintagma propusă. Utilizarea diacriticelor este obligatorie. Poemele care depăşesc termenul limită stabilit pentru trimitere (ziua de 15 ora 24 a României) nu vor fi luate în consideraţie. Nu pot fi trimise decât poeme inedite. Un poem recunoscut ca publicat anterior (în volum, revistă sau pe un site) va fi eliminat din concurs.

b. Participantul care a trimis poemul are dreptul şi obligaţia expresă să voteze. În cazul în care un participant nu votează pierde toată punctele primite prin voturile celorlalți.

c. Haikuurile, ca şi voturile, vor avea sub ele numele integral cu care doreşte să semneze autorul. E indicat ca semnătura să poată diferenţia suficient participanţii între ei. Poemele şi voturile fără semnătură nu vor fi luate în consideraţie.

d. Participanţii nu pot atribui voturi propriilor poeme. Notarea propriului poem anulează întreg votul.

 4. Votarea

a. Poemele trimise de participanți vor fi numerotate asa încât fiecare poem va primi un număr de identificare.

b. Participanții vor întocmi o listă cu poemele cărora le-au atribuit punct după următorul  model:

Nr.   7 – 1 p
Nr. 18 – 1 p
Nr. 23 – 1 p
Nr. 29 – 2 p
Nr. 40 – 1p

Icsulescu Zet

c. Votul trebuie semnat cu același nume cu care a fost semnat poemul trimis. Votarea sub alt nume e anulată.

d. Participanții care nu votează se vor regăsi în lista finală cu mențiunea „nu a votat''.

5. Premii

Primii trei clasați la fiecare concurs primesc prin poștă câte o diplomă și un volum din lista de cărți disponibile. De asemenea, există un premiul special oferit de organizator.

Niciun comentariu: