sâmbătă, 29 iunie 2024

Care e formatul și conținutul unui volum din colecție


Inițiativa continuă ceea ce a început cu Concursul de debut desfășurat în anii 2009, 2011, 2013 și 2015 și se adresează celor care n-au reușit să publice pînă acum un volum personal de haiku. Majoritatea sînt autori care s-au remarcat și au fost premiați în concursul lunar ROMANIAN KUKAI.

S-ar putea constitui astfel, prin publicarea autorilor care au poeme răspîndite în arhiva concursului, o mică bibliotecă de autori valoroși la dispoziția celor care se instruiesc încă.

            M-am hotărît să-i stimulez deci pe cei care încă ezită, din motivele cele mai diverse, prin lansarea unei colecții de debut, intitulată, în amintirea lui Dumitru Radu, PRISPA CU GREIERI. M-am gîndit la formatul modest dar elegant al unei cărți de buzunar mărimea A6 – 14,8x10,5 cm care să conțină între 100 și 200 de poeme, fără obișnuitele și pretențioasele traduceri și fără ilustrații banale și inutile.

Mă ofer să mă ocup de tehnoredactarea lor și să le fac și o prezentare. Publicate la editura PIM, cea la care grupul nostru a publicat deja aproape 20 de volume, ar avea un preț modic, un aspect plăcut și ar beneficia de un timp scurt de tipărire.

 


Niciun comentariu: