sâmbătă, 17 august 2024

Organizarea și desfășurarea concursului bisemestrial de senryu

 

 

1. O dată la două luni, pe data de 1, Cezar Ciobîcă postează tema concursului și  invitația de participare pe blogul Lyrical flashes (http://lyricalflashes.blogspot.com/).

Linkul acestei postări este distribuit apoi și pe grupul de Facebook Autori de haiku.


2. În primele două decade ale primei luni din cele două, poemele (1-3) sunt trimise de participanți pe adresa de e-mail a organizatorului.

 

3. În ultima decadă a primei luni, poemele sunt trecute și numerotate de organizator într-un tabel și le confirmă apoi participanților primirea poemelor.

4. În primele două decade ale celei de-a doua luni, organizatorul trimite participanților invitația de vot.

 

5. Voturile concurenților sunt înregistrate, prin rotație, într-un fișier Excel, de către unul din membrii echipei de socotitori (Dan-Viorel Norea, Grigore Chitul, Vasile Conioși-Mesteșanu, Petru-Ioan Gârda, Mihai Moldoveanu, Cezar Ciobîcă).

 

6. În ultima decadă a celei de-a doua luni, socotitorul de serviciu conform punctajelor înregistrate, face ierarhia poemelor și acordă premiile și mențiunile, după care, respectând șablonul standard, realizează și diplomele electronice pentru fiecare în parte.

7. Rezultatele concursului care includ și tabelul cu punctajele individuale (per poem) și generale (per autor) sunt postate pe blogul Lyrical flashes (http://lyricalflashes.blogspot.com/).

și pe grupul Autori de haiku în prima zi de după cele două luni ale concursului.


8. În săptămâna ce urmează, socotitorul de serviciu trimite prin e-mail diplomele în format electronic  pentru locurile I-III, dar și pentru mențiuni. În măsura în care, există un fond de premiere (cărți de haiku/ senryu publicate de autori români și primite ca donație), ocupanții locurilor I-III vor primi și astfel de premii pe care la va expedia organizatorul.

Niciun comentariu: