sâmbătă, 29 iunie 2024

Care e formatul și conținutul unui volum din colecție


Inițiativa continuă ceea ce a început cu Concursul de debut desfășurat în anii 2009, 2011, 2013 și 2015 și se adresează celor care n-au reușit să publice pînă acum un volum personal de haiku. Majoritatea sînt autori care s-au remarcat și au fost premiați în concursul lunar ROMANIAN KUKAI.

S-ar putea constitui astfel, prin publicarea autorilor care au poeme răspîndite în arhiva concursului, o mică bibliotecă de autori valoroși la dispoziția celor care se instruiesc încă.

            M-am hotărît să-i stimulez deci pe cei care încă ezită, din motivele cele mai diverse, prin lansarea unei colecții de debut, intitulată, în amintirea lui Dumitru Radu, PRISPA CU GREIERI. M-am gîndit la formatul modest dar elegant al unei cărți de buzunar mărimea A6 – 14,8x10,5 cm care să conțină între 100 și 200 de poeme, fără obișnuitele și pretențioasele traduceri și fără ilustrații banale și inutile.

Mă ofer să mă ocup de tehnoredactarea lor și să le fac și o prezentare. Publicate la editura PIM, cea la care grupul nostru a publicat deja aproape 20 de volume, ar avea un preț modic, un aspect plăcut și ar beneficia de un timp scurt de tipărire.

 


duminică, 16 iunie 2024

Organizarea și desfășurarea concursului RH

 

Concursul ROMANIAN HAIKU este un concurs săptămînal și ordinea desfășurării este următoarea:

 

1. În fiecare luni, dimineața, Cristina Angelescu postează Invitația de participare la concurs pe blogul Romanian Haiku (rohaiku.blogspot.com). Linkul acestei postări este afișat pe grupul facebook  Autori de haiku din România.

 

2. Participanții trimit poemele până Joi, orele 24:00, pe adresa angelescusorin@yahoo.com.

 

3. În dimineața zilei de vineri, Cristina Angelescu întocmește lista poemelor primite la concurs (preluate din email-uri) și o postează pe blogul  RH împreună cu Invitația la vot. Linkul acestei postări este afișat și pe grupul facebook  Autori de haiku din România.

 

4. Fiecare participant trimite până sâmbătă, orele 21:00 votul pe adresa votsaptamanalhk@gmail.com  .

 

5. Tot în ziua de vineri, socotitorul primește de la Cristina Angelescu lista poemelor cu numele autorilor. În prezent, socotitorii rezultatelor concursului sunt trei și alternează săptămânal: Cristina Angelescu, Valerian Dincă și Mihaela Iacob.


6. Socotitorul  fiecărei etape preia voturile participanților din email-uri, le introduce într-un tabel de calcul în format Excel și stabilește rezultatele în ordinea descrescătoare a punctajului rezultat.


5. Duminică dimineața, socotitorul redactează rezultatele concursului și le postează pe blogul  RH. Linkul acestei postări, însoțit de fișierul cu tabelul de calcul al voturilor este afișat pe grupul facebook  Autori de haiku din România.

 

6. Câstigătorul concursului își va edita diploma după șablonul găsit la Premii și distincții și o va trimite socotitorului sau lui CTA pentru a fi postată pe blog.

 

Pentru buna desfășurare a concursului și activității socotitorilor se cere autorilor participanți să respecte termenele limită stabilite și enumerate mai sus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

miercuri, 5 iunie 2024

REGULAMENTUL CONCURSULUI SHARPENING THE GREEN PENCIL

 CINE POATE PARTICIPA?


Concursul se desfășoară pe o durată pe an și este deschis oricui dorește să concureze.

Perioada de înscriere este luna februarie a anului curent, din prima până în ultima zi a lunii.  


DE REȚINUT!


01. Concursul se desfășoară în limba engleză(cu variantă în limba română):

a. poemele se trimit până în ultima zi a lunii februarie, ora 24:00;

b. invitația de participare se afișează pe grupul de Facebook - Autori de haiku din România și pe blog la adresa: 

http://sharpeningthegreenpencil.blogspot.com/p/blog-page.html;

c. înscrierea se face online, folosind formularul de înscriere pe adresa: http://sharpeningthegreenpencil.blogspot.ro/.../entry...;

d. anunțarea rezultatelor concursului are loc la data de 17 aprilie - Ziua Internațională a poeziei Haiku;

e. rezultatele se postează pe grupul de Facebook - Autori de haiku din România - și pe blog la adresa menționată mai sus;

02. nu se percepe taxă de participare.


ATENȚIE!


a. Se trimite un poem nepublicat anterior și netrimis la vreun concurs de poezie.

a. Poezia se redactează în limba engleză, fără o tematică anume, în stil contemporan, cu următoarea structură orientativă:

- trei rânduri;

- în modelul general de 5-7-5 silabe;

- fără strictețe la numărul de silabe.

b. Numele membrilor juriului sunt făcute publice la încheierea concursului, după afișarea rezultatelor.

c. Se fac aprecieri pentru un număr de 10 poeme.

d. Se acordă premii(cu diplome online), mențiuni onorifice și laude pentru restul poemelor până la cele 10 selectate.

e. Decizia juriului în privința stabilirii câștigătorilor nu poate fi contestată, fiind definitivă și irevocabilă.

f. Coordonatorul concursului este Cezar Florin Ciobîcă.

g. Secretar este Ana Drobot(ana.drobot@yahoo.com).


SUCCES!


marți, 4 iunie 2024

ÎN LOC DE REGULAMENT

10 poeme de ziua recoltei – precizări

 Inițiativa e mai veche, dar în toamna anului trecut am preferat o antologie mai scurtă cu numai 4 poeme alese din recolta a 61 de autori care s-au remarcat de-a lungul celor 17 ani de cînd funcționează grupul RO KU. Ea s-a numit Un roi de stele.

 Intenția celei de acum este dublă:

 1. Să-i stimuleze pe membrii activi (în prezent) ai grupului să figureze într-o culegere de poeme selectate an de an.

2. Să-i reactiveze pe cei mai vechi, care nu mai participă la concursurile noastre, dar e bine să nu uite meșteșugul dobîndit și să-i reînsuflețească măcar pentru acest proiect. Să rămînă măcar în acest fel alături de ceilalți membri a grupului.

 Cele 10 poeme solicitate vor fi selectate în mod diferit.

 1. Membrii în activitate, participanți la concursurile noastre, vor putea alege din producția lor din ultimul anpoeme cu care au participat la concursuri sau altele inedite. Nu pot trimite însă poemele care au fost prezente în volume tipărite sau în volumele cu greieri (ale concursului RH).

2. Membrii care nu au mai participat la activitățile grupului pot trimite poeme inedite, care n-au fost prezente în volumele concursului RH (cu cocori sau greieri) sau în volumele lor personale tipărite.

Nici unii, nici alții nu pot trimite poemele care au fost publicate în Un roi de stele.

 După 17 iunie, o parte dintre poeme vor putea fi retușate sau înlocuite. Dorim să fie poeme de calitate și va trebui să le selectăm conform unor exigențe susperioare.

 Așteptăm propuneri pentru titlul volumului care va rămîne același și anii ce vor urma.