sâmbătă, 29 decembrie 2018

REGULAMENTUL CONCURSULUI LUNAR DE HAIGA



Regulamentul Concursului Lunar de Haiga


Există deja de câțiva ani buni, în nu tocmai mica comunitate autohtonă de împătimiți ai haiku-ului, un interes crescând pentru combinația de poem și imagine, numită generic haiga. Dovada o face perenitatea Concursului de Haiku la Fotografie, care, după ce s-a mutat de pe blogul meu pe unul din cele ale lui Cezar, (http://rofotohaikuccfbt.blogspot.com), se va reîntoarce la matcă începând cu ianuarie 2019 (www.haikuind.wordpress.com).

Trio-ul care se ocupă de această „instituție” a haiga-lei - Lavana Kray, Cezar Ciobîcă și Ioana Dinescu – s-a  gândit să lanseze, tot la începutul anului 2019, un nou concurs după un model pe care-l vedem practicat internațional (vezi de ex. Revista Cattails). Și anume un Concurs de Haiga. Concursul se ține pe un blog special creat: RO.Haiga.

Regulamentul este următorul:



  • între 1 și 20 ale lunii în curs se primesc haiga-le pe adresa anunțată pe blog la începutul fiecărei luni. Prin „haiga” înțelegem de data asta atât  fotografie cât și grafică/desen cu haiku–ul aferent

  • între 20 și 30 ale lunii vom juriza pe rând, după modelul actual, eu, Lavana și Cezar
  • din toate propunerile primite, fiecare dintre noi, în luna în care-i vine rândul, va alege acele câteva haiga-le pe care le consideră meritorii

  • doar una dintre ele însă va fi evidențiată în mod special – prin comentariul făcut de juriul lunii respective - și se va sui pe podium.

La sfârșitul anului vom publica, într-o ediție online specială, toate cele 12 haiga-le câștigătoare.

Așteptăm deci cu bucurie și interes creațiile voastre.

Ioana Dinescu

Niciun comentariu: